Χάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο

Αύξηση κατά 0,43% σημείωσε τον Φεβρουάριο και σε σύγκριση με τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τον οργανισμό κατά τον δεύτερο μήνα του 2011 στα μητρώα του εμφανίζονταν 692.496 άνεργοι, η πλειονότητα των οποίων (56,5%) είναι γυναίκες. Εξι στους 10 ανέργους είναι ηλικίας 30-54 ετών, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 280.076 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 8,44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Οι νέες προσλήψεις κατά τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 45.702, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ. Ομως το σύνολο των προσλήψεων υπολείπεται των αποχωρήσεων, όπου ο ΟΑΕΔ συνυπολογίζει τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις απομακρύνσεις λόγω μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται "έλλειμμα" 10.652 θέσεων εργασίας κατά τον Φεβρουάριο.

enet

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου