ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Στα 101 χρόνια που πέρασαν από τις 8 Μαρτίου 1910 - ημέρα που  καθιερώθηκε ως Ημέρα της Γυναίκας - η Ισότητα των δύο Φύλων μπορεί να αναγνωρίστηκε  ως θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα με Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ, όμως  η διαφορά ανάμεσα στη νομική και στην πραγματική ισοτιμία και ισότητα παραμένει τεράστια. 
Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών εντείνεται με την προσπάθεια μετατροπής ειδικά της εργασίας των γυναικών αποκλειστικά  σε ελαστικές μορφές, με την  κατάργηση όλων των θετικών μέτρων υπέρ των γυναικών (όρια συνταξιοδότησης κλπ), με τη  διάλυση του κοινωνικού κράτους με την ιδιωτικοποίηση  της υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, φροντίδας και μέριμνας για παιδιά και ηλικιωμένους που φορτώνει επιπλέον βάρη στις γυναίκες.
Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ   εκφράζει τη στήριξή της στο  γυναικείο και φεμινιστικό κίνημα  που αγωνίζεται   στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη για τα δικαιώματα των γυναικών - που πρώτες μπήκαν στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης - και που απαιτεί να ξεπεραστεί η κρίση όχι εις βάρος των λαών.
Καλεί  επίσης  τα μέλη της να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας την Τρίτη   8 Μαρτίου και ώρα 6μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου