Προ των πυλών αποκρατικοποιήσεις και πώληση της περιουσίας του δημοσίου


Στον πόλεμο κατά του χρέους επιστρατεύονται και οι παραλίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, έχει ήδη ζητηθεί από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ να ορίσουν τα ακίνητα που κατέχουν και θεωρούν ότι είναι αξιοποιήσιμα. Στην πρόταση θα συμπεριληφθούν μαρίνες, πλαζ, οικόπεδα και ξενοδοχεία από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Σε σχέση με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα εξετάζονται περιπτώσεις στην Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Πιερία, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Καβάλα. Αντίστοιχα εξετάζονται περιοχές και στα Δυτικά, όπως στην Κόρινθο, στην Αργολίδα, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στην Ηλεία και στη Θεσπρωτία.

Το σχέδιο για τη συγκέντρωση των 50 δισ. ευρώ περιλαμβάνει και τηνπώληση συμμετοχών του Δημοσίου σε εταιρίες όπως η ΔΕΠΑ και ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το Βήμα, πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης είναι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, των κρατικών λαχείων, η πώληση ποσοστών από τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, των Ελληνικών αμυντικών συστημάτων, η επέκταση των συμβάσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Εγνατίας Οδού.
Στον Τύπο της Κυριακής σημειώνεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παραχώρηση δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου, λιγνίτη, ουρανίου, χρυσού, και άλλων πολύτιμων υλικών του υπεδάφους της Ελλάδας σε επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων χωρών. Η παραχώρηση θα πραγματοποιηθεί για αρκετά χρόνια με αντάλλαγμα την προείσπραξη ενός μέρους των συμφωνηθέντων χρημάτων.
tvxs

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου