Κανένα θέμα κατάργησης των ειδικών μισθολογίων στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Ραγκούσης, παραθέτει αποσπάσματα από παλαιότερη συνέντευξή του, όπου ερωτηθείς τι θα γίνει με τους περίπου 300.000 υπαλλήλους (δικαστικοί, αστυνομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες) που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, απάντησε:

«Τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ειδικά μισθολόγια, δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί στη βάση τους στην πραγματικότητα αφορούν πολύ ειδικές κατηγορίες στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή, για παράδειγμα, τον γιατρό δεν μπορείς να τον εξομοιώσεις με κάποιας άλλης ειδικότητας δημόσιο υπάλληλο.»

Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, επισήμανε ότι «αυτό που θα κάνουμε είναι το μισθολόγιο στο δημόσιο να έχει ενιαία λογική. Άρα, ο γιατρός είτε είναι στο ΕΣΥ, είτε για παράδειγμα στους Δήμους, είτε είναι κάπου αλλού, να αμείβεται με τις ίδιες αποδοχές».

Ο υπουργός κατηγόρησε τον κ. Μιχελάκη ότι «μετά την πρωτοφανή γκάφα του» να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές, με το επιχείρημα της συμμετοχής σε αυτές νόμιμων μεταναστών -τη στιγμή που όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι το δικαίωμα συμμετοχής νόμιμων μεταναστών αφορούσε μόνο τις δημοτικές εκλογές- έρχεται τώρα και η επιλογή του να χρησιμοποιήσει με αποσπασματικό, άρα παραπειστικό τρόπο, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών για με το νέο μισθολόγιο.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διγλωσσία όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών.

Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ραγκούση, αλλά και του Πάνου Μπεγλίτη, από τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονταν αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε: «Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαιώνει καθημερινά με τις δηλώσεις του ότι δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως κατασκευαστής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου