Δελτίο Τύπου ΠΟΕ-ΥΕΘΑ


Με αφορμή το δημοσίευμα της 2ας Μαρτίου 2011 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με θέμα το Νέο Μισθολόγιο το οποίο υπογράφουν οι συντάκτες Κα Ελένη Χρυσολωρά και Κα Νικολέττα Μουτούση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «ΠΟΕ/ΥΕΘΑ» είναι υποχρεωμένη να διευκρινίσει τα κάτωθι:
 1ον Τα 32 επιδόματα που αναφέρονται ότι λαμβάνουν ο υπάλληλοι του ΥΠ. ΕΘ. Α είναι προφανές ότι δεν αφορούν το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.
 2ον Ειδικότερα τα επιδόματα, που λαμβάνουν οι πολιτικοί υπάλληλοι στο ΥΠ. ΕΘ. Α είναι τα εξής:
 α. επίδομα εξομάλυνσης (το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι)
β. κίνητρο απόδοσης (το λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι)
γ. επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (το λαμβάνουν μόνο όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες)
δ. οικογενειακό επίδομα (το λαμβάνουν μόνο οι έγγαμοι)
ε. επίδομα θέσης ευθύνης (το λαμβάνει συγκεκριμένος και μικρός αριθμός υπαλλήλων λόγω της ιδιαιτερότητας και της διοικητικής δομής του ΥΠ. ΕΘ. Α)
 Θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι με την έναρξη της συζήτησης για το Νέο Μισθολόγιο, έχει αποτυπωθεί τόσο από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών όσο και του αντίστοιχου Εσωτερικών πως οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΠ. ΕΘ. Α είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
 Παρακαλούμε για την επανόρθωση και την δημοσιοποίηση του παρόντος δελτίου Τύπου.

Για την ΠΟΕ/ΥΕΘΑ 
 Ο
 Πρόεδρος
Χρήστος Μουστάκας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου