Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλεί αμετανόητα!!! Δοξάστε την!!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΑΕΔ
Με μεγάλη μας χαρά, ακούσαμε τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, να ενσκήπτει επιτέλους στα προβλήματα των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΕΘΑ, οι οποίοι καθομολογούμενα είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 10ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ.
Μελετώντας όμως το σύνολο των δηλώσεων και εξαγγελιών του, διαπιστώνεται ένας άκρατος λαϊκισμός και μία εξόφθαλμη προσπάθεια να βάλει και πάλι τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΕΘΑ απέναντι στους στρατιωτικούς, στα πλαίσια της παγιομένης πολιτικής του διαίρει και βασίλευε.

Ειδικότερα, θα μπορούσε κανείς να καταγράψει τις δήθεν παροχές, σε σχέση με τα σημεία έντονης τριβής που μοιραία προκύπτουν με τους στρατιωτικούς, όπως παρακάτω:
Ø      Ανακοινώθηκε πως εντός της προσεχούς εβδομάδας θα κατατεθεί νομοσχέδιο – τροπολογία στη Βουλή για την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης για το πολιτικό προσωπικό και τον καθορισμό ενιαίου καθεστώτος με το στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων και των ανασφάλιστων τέκνων. Δεν μας είπε όμως:
o        Από ποια μελέτη προέκυψε ότι τα ήδη υπερκορεσμένα στρατιωτικά νοσοκομεία, έχουν δυνατότητα να δεχθούν και νέο τσουνάμι καινούριων «δικαιούχων»;
o        Με ποιες διαδικασίες θα εξασφαλισθεί ότι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε συνεχή 4ωρη ετοιμότητα και απαγορεύεται να νοσηλευθούν οπουδήποτε αλλού, θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά επ’ ωφελεία της Υπηρεσίας, όταν στα ημερήσια τακτικά εξωτερικά ιατρεία των κεντρικών στρατιωτικών νοσοκομείων γίνεται το αδιαχώρητο και η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρουσιάζουν νοσοκομεία όπως το «Κρατικό Νίκαιας», ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο» κλπ.;
o        Επιπρόσθετα, στα ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, για τα οποία οι στρατιωτικοί καταβάλλουν επιπρόσθετες σημαντικές μηνιαίες κρατήσεις, σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού και συνταξιοδοτικού τους βίου, πως θα καθορισθεί η σχετική προτεραιότητα για αυτούς, όταν σήμερα στο ΝΝΑ, ο μέσος χρόνος αναμονής για πολλές εξετάσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών ξεπερνάει τις 40 μέρες.
o        Ποιος θα πληρώσει τη διαφορά του πραγματικού κόστους των ιατρικών πράξεων που παρέχουν τα ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ σε σχέση με αυτό που αναγνωρίζει ο ΟΠΑΔ και ποιος θα πληρώσει το κόστος των ανασφάλιστων τέκνων, όταν:
§         Ο ΟΠΑΔ φέρεται να μην έχει πληρώσει τις υφιστάμενες οφειλές που αναγνωρίζει, για περισσότερο των 4 ετών.
§         Τα ήδη καταγεγραμμένα χρέη από αυτές τις διαφορές φέρονται να είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για το καθένα νοσοκομείο
§         Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν χρηματοδοτούνται από το Υπ. Υγείας και ουδέποτε έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρεών, όπως τα Δημόσια νοσοκομεία, γιατί δεν είναι Δημόσια, αφού έχουν ανεγερθεί, εξοπλισθεί, ανακαινισθεί και επεκταθεί με χρήματα των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών.
Ø      Παράλληλα, φαίνεται να έχει εξασφαλισθεί για το πολιτικό προσωπικό η ισότιμη με τους στρατιωτικούς πρόσβαση στα θέρετρα και στις λέσχες αξιωματικών. Το ερωτήματα που τίθενται όμως είναι:
o        Άλλαξε ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας των θερέτρων, που ήταν η παροχή ελάχιστων ημερών διακοπών για τις οικογένειες των στρατιωτικών, οι οποίοι δεν παίρνουν άδειες λόγω υπηρεσιακών αναγκών;
o        Έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες των στρατιωτικών και υπάρχει χωρητικότητα και για πολιτικούς υπαλλήλους;
o        Υπάρχει ισοτιμία των εργασιακών σχέσεων και των πολιτικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών με τα αντίστοιχα των πολιτικών υπαλλήλων;
o        Θα καθιερωθούν και στους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΕΘΑ κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ, ΝΝΑ και Λεσχών;
Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο αν. Υπουργός, αδυνατώντας να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΕΘΑ, τους μοίρασε χάντρες και καθρεφτάκια, στέλνοντας το λογαριασμό για άλλη μια φορά στους στρατιωτικούς. Γιατί, μόνο σαν ακραία υποκρισία και λαϊκισμός μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός, ότι ταυτόχρονα με τις παραπάνω ρυθμίσεις, το κυβερνών κόμμα σταματάει επί της ουσίας την επί πιστώσει χορηγία φαρμάκων και τη δωρεάν επίσκεψη στους γιατρούς των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΕΘΑ, ως ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ.
Το αποκορύφωμα δε της πλήρους απαξίας για τους στρατιωτικούς πολιτικής του, είναι το γεγονός ότι ενώ καλώς συζητάει με φορείς των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΕΘΑ, αρνείται να δεχθεί και να συνομιλήσει με φορείς των αποστράτων στρατιωτικών, συνεχίζοντας να παίρνει αποφάσεις εις βάρος τους και ερήμην τους. Αυτή είναι η ισοτιμία με την οποία η Πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς έναντι όλου του υπολοίπου «ελληνικού Λαού».

Για την ΑΝΕΑΕΔ
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Βασίλης ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου