Επιμένουν στην Αρση Μπαρών

Η συγκέντρωση μελών του κινήματος «Δεν πληρώνουμε διόδια», στη «Λέσχη Υπογείως» των Εξαρχείων προχθές το βράδυ, ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Το στέκι ξεχείλισε από κόσμο και λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση δεν έπεφτε καρφίτσα. Οι πρόσφατες «ειδήσεις» άλλωστε περί επιβολής προστίμων εικοσαπλάσιων του αρχικού τέλους, εξώδικων και η άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) που «δόθηκε» στις εταιρείες για να φωτογραφίζουν τα οχήματα ήταν ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση. Ιδιαίτερα μετά τον πραγματικό «βομβαρδισμό» του κοινού από τα δελτία ειδήσεων για όσα, όπως επισημάνθηκε, είναι ήδη γνωστά. Τις «ειδήσεις» βέβαια τροφοδότησε ουσιαστικά το ίδιο το κίνημα που μέσα σε λίγους μήνες ενημέρωσε χιλιάδες οδηγούς σε μπλόκα και αλλού για το τι πραγματικά ισχύει. Μόνο στην Αττική (σε Αφίδνες και Τραγάνα) ο αριθμός των αρνητών καταβολής τέλους έφτασε τους 4 στους 10 και στην Πιερία πολλοί οδηγοί όχι απλά σηκώνουν, αλλά κλοτσάνε τις μπάρες!
«Η επίθεση των εταιρειών, την οποία σκανδαλωδώς κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια, σκοπό είχε να εκφοβίσει τον Ελληνα πολίτη που επιτέλους αντιδρά» είπαν οι ομιλητές. «Ολα όσα ακούστηκαν για εξώδικα, αγωγές και δήθεν άδεια της ΑΠΠΔ δε στέκουν. Ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα» ξεκαθάρισαν οι παρόντες νομικοί. «Το να φτάσει υπόθεση μη καταβολής τελών διοδίων στα δικαστήρια είναι μάλλον απίθανο», πρόσθεσαν, «αλλά σε μια τέτοια τροπή πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του». Κάποιοι ακόμη πιο έτοιμοι δήλωναν «ας μας βάλουν μέσα, είμαστε ήδη πάνω από 100.000». Πολλοί μίλησαν για «δρόμους που 'χουν πληρωθεί εδώ και καιρό μέσω της Εφορίας» και πως «η μετακίνησή μας αφορά την ελευθερία μας - οι δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό, όπως τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια». Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν άμεση δημοσιοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης των ελληνικών δρόμων στις εταιρείες αλλά και τους ισολογισμούς των εταιρειών.
Οσοι βρέθηκαν στα Εξάρχεια προχθές διαπίστωσαν πως το «κίνημα» έχει μεγαλώσει τόσο που δεν περιορίζεται, ούτε και καθορίζεται πλέον μόνο από την άρνηση πληρωμής στα διόδια. Προσανατολίζεται μάλιστα σε συμπόρευση με εργαζόμενους που διαφοροποιούνται από την εκάστοτε συνδικαλιστική «ομπρέλα» και σε νέες δράσεις, με απώτερο στόχο την κατάργηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα νοσοκομεία. Εξελίσσεται σε νέο κοινωνικό μοντέλο, πολιτικοποιημένο αλλά χωρίς κομματικές ταμπέλες, από πολίτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα: την αφύπνιση των συμπολιτών τους και τη νόμιμη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, άμυνά τους στις «ληστρικές επιδρομές τής (όποιας) εξουσίας στις τσέπες των πολιτών». *

Οχι στις φωτογραφίσεις οδηγών, λέει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

Διαψεύδουν οι επιτροπές πρωτοβουλίας κατά των διοδίων ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει δώσει έγκριση να φωτογραφίζονται οι οδηγοί που αρνούνται να πληρώσουν, ώστε να εντοπίζονται και να τιμωρούνται με πρόστιμο.

enet  Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΥΤΣΩΝΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου