12 εκατομμύρια ,τα κέρδη της ΕΥΑΘ


Στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της ΕΥΑΘ, το πρώτο εξάμηνο του 2011, εμφανίζοντας αύξηση κατά 92,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, που ήταν 6,2 εκατ. ευρώ.
Ο τζίρος της εταιρίας ανήλθε στα 38,89 εκατ. ευρώ, έναντι 37,73 εκατ. πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ τα προ φόρων κέρδη έφτασαν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, έναντι 12,94 εκατ. πέρσι παρουσιάζοντας άνοδο 16%.
Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η σημαντική αύξηση των κερδών οφείλεται κυρίως στη μείωση και τον εξορθολογισμό των κάθε είδους δαπανών (διοίκησης και διάθεσης), στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των φορολογικών βαρών. Επιπλέον, την προηγούμενη χρονική περίοδο η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί επιπλέον με την έκτακτη εισφορά του νόμου 3845/2010 και τον πρόσθετο φόρο από διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγούμενης πενταετίας (2004-2008).
«Η πολιτική που ασκήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ το τελευταίο διάστημα είχε στόχο την ελαχιστοποίηση των δαπανών και την τακτοποίηση υποχρεώσεων της προηγούμενης διοίκησης. Τα αποτελέσματα αυτού του εξαμήνου αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση της εταιρείας, η οποία είναι εύρωστη οικονομικά, με υψηλή κερδοφορία και αυξημένη ρευστότητα», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαδάκης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου