ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την συνάντηση Ε.Ε με τον Υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη

Αθήνα 24.8.2011
             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1.     Ένταξη των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες στον κανονισμό των ΒΑΕ, διεύρυνση της λίστας και προώθηση των θεσμικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
2.     Τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή της ημερομηνίας λήξης των Ομολόγων για μετά από 30 χρόνια.

3.     Την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο αδυνατεί να καταβάλει εγκαίρως  το εφάπαξ των νέων συνταξιούχων.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν, ιδιαίτερα για το Τ.Π.Δ.Υ., αποτελούν επανάληψη των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών, σε προηγούμενες συναντήσεις με την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί.
Επιπλέον δεσμεύτηκε πως θα αντιμετωπίσει ενιαία το ζήτημα των ΒΑΕ μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

                           Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου