Απάντηση ΥΕΘΑ σε δημοσίευμα σχετικά με αποστρατείες


Σχετικά με δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα περί δήθεν «χιονοστιβάδας αποστρατειών στο Στράτευμα», επισημαίνεται ότι ουδεμία αποστρατεία έχει γίνει κατά παρέκκλιση της διαδικασίας που προβλέπεται από το νόμο και τις οικείες υπουργικές αποφάσεις. Συνεπώς, οι ισχυρισμοί περί «προσπάθειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να στείλει στην αποστρατεία και εν συνεχεία στην ανεργία Επαγγελματίες Οπλίτες», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ΕΠ.ΟΠ. κρίνονται με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, από πενταμελές Συμβούλιο, με πρόεδρο Ανώτατο Αξιωματικό (βαθμού Ταξιάρχου), για τη μονιμοποίησή τους. Διατηρούν δε δικαίωμα προσφυγής για επανάκριση σε δεύτερο βαθμό κρίσης, σε περίπτωση που κρίθηκαν αποστρατευτέοι και μη διατηρητέοι.

Εξάλλου, οι ισχυρισμοί περί «κερκόπορτας για μαζικές απολύσεις ΕΠ.ΟΠ.» καταρρίπτονται από τα στατιστικά στοιχεία των αποστρατειών ΕΠ.ΟΠ. για το έτος 2011 (42), οι οποίες είναι εμφανώς λιγότερες σε σχέση με τα έτη 2008 και 2009 (83 και 63 αντίστοιχα).
Σε συνδυασμό, μάλιστα, με δηλώσεις στελεχών Ενώσεων  Αποστράτων Αξιωματικών που φιλοξενούνται στο εν λόγω δημοσίευμα και έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, γίνεται φανερό ότι επιχειρείται προσπάθεια αποπροσανατολισμού και, παραπλάνησης ακόμη και του συντάκτη της εφημερίδας.
Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αποστρατείας που επικαλείται το δημοσίευμα, σημειώνεται ότι στην απόφαση του ανώτατου Συμβουλίου βαρύνουσα σημασία είχε το γεγονός ότι ο εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. έχει τιμωρηθεί στη διάρκεια της θητείας του, επανειλημμένως, με πειθαρχικές ποινές για σοβαρά παραπτώματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου