ΣτΕ: Να παραμείνει σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Παραμένει σε αργία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του. Ο περιφερειάρχης είχε μειώσει σε 5.000 ευρώ πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε πρατήριο που «σέρβιρε» νοθευμένη βενζίνη.

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.
Στην υπ΄αριθμόν 504/2011 απόφασή της η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Ψωμιάδης περί «βλάβης», «νόθευσης της βούλησης» και «ηθικής βλάβης» δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προδήλως βάσιμος ο λόγος ακυρώσεως ότι διέπραξε το αδίκημα ως νομάρχης και δεν επανεκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα. 

Προδήλως βάσιμοι δεν θεωρούνται ούτε και οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως, που επικαλείται ο κ . Ψωμιάδης, όπως παράβαση διατάξεων του Συντάγματος. Τονίζει, επίσης, ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν τη θέση σε προσωρινή αργία, η οποία συνιστά διοικητικό μέτρο, που λαμβάνεται αποκλειστικώς προς το συμφέρον της Υπηρεσίας και όχι «ποινή».

Κατά της απόφασης του κ. Σώκου ο Π. Ψωμιάδης έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης, η οποία θα εκδικαστεί στις 24 Νοεμβρίου 2011.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου