Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ

Αθήνα, 29.8.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:294


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου.

Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες  στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στους αγώνες για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Για τους αγώνες του αυτούς διώχθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.
 
 Από την Εθνική Αντίσταση στη μεταπολεμική ΕΔΑ και μεταπολιτευτικά ως πρωτοπόρος ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς, καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των ανθρώπων ως εμβληματική φυσιογνωμία της Ανανέωσης, αφού  πάντοτε διατύπωνε νέες τολμηρές ιδέες και προτάσεις που ανανέωσαν τον πολιτικό λόγο και επηρέασαν τις εξελίξεις πέρα από τα όρια του πολιτικού του χώρου.

Η αγωνιστική του δράση ήταν στενά συνδεδεμένη με την επιμονή στο διάλογο, τις νέες ιδέες και τα πρωτοπόρα κινήματα της Αριστεράς και της Οικολογίας, διαμορφώνοντας έτσι μια ξεχωριστή σχολή πολιτικής σκέψης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του και κρατά στη μνήμη της μια πολιτική προσωπικότητα που αφιέρωσε με πάθος τη ζωή του στους αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ισότητα και την Ελευθερία. 


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου