χορήγηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων


Θετική ήταν η απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο αίτημα χορήγησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε υποψηφίους που απορρίφθηκαν από το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών για θέσεις προϊσταμένων, ώστε να μπορούν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους σε βάρος συνυποψηφίων τους που επελέγησαν.

Η Αρχή έκρινε νόμιμη την ανακοίνωση σε συνυποψηφίους τους που δεν επελέγησαν κατά τις προαγωγές της 12ης Ιουλίου 2010, ακόμη και στοιχείων που αφορούν την υγεία, όπως ο αριθμός αναρρωτικών αδειών προαχθέντων προϊσταμένων οργανικών μονάδων.
Ως προϋπόθεση απαιτείται να κατατίθεται εγγράφως και να τεκμηριώνεται το υπέρτερο έννομο συμφέρον, που συνίσταται στα δικαιώματα των αιτούντων προκειμένου να προσβάλουν τις αποφάσεις.
Σε άλλη απόφασή της η Αρχή, επέτρεψε σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που διεκδικούσε τη μετεγγραφή του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να του χορηγηθούν προσωπικά δεδομένα υγείας συνυποψηφίου του για μετεγγραφή, που τελικά προκρίθηκε, αντί αυτού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου