Επιστολή 28 εταιρειών προς Ευ. Βενιζέλο


«Προς κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών
Εκφράζουμε τη βαθιά μας αγωνία για το μέλλον της εστίασης της χώρας μας μετά την απόφασή σας για περαίτερω αύξηση του ΦΠΑ, ο οποίος σε διάστημα μόλις 3 ετών θα έχει τριπλασιαστεί, από 8% σε 23%. Εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν είναι «ούτε δίκαιο, ούτε λογικό". Η εφαρμογηή του:

-θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση σε έναν ήδη επιβαρυμένο κλάδο που είναι σε ραγδαία πτώση εδώ και δύο χρόνια
-θα οδηγήσει 120.000 εργαζόμενους στο ταμείο εργασίας
-θα πλήξει τον τουρισμό μας και θα τον στείλει σε ανταγωνιστικούς προορισμούς με μονοψήφιο ΦΠΑ εστίασης (Τουρκία 8%, Ισπανία 8%)
-δεν θα αποφέρει στο Κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα επιφέρει.
Το μέτρο αυτό πλήττει την Ελλάδα, τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα εργαζόμενο. Είναι μέτρο αντιεπιχειρηματικό, αναποτελεσματικό και αντικοινωνικό.
Κ. υπουργέ,
Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει λύση.
Μειώστε το ΦΠΑ στην εστίαση σε μονοψήφιο συντελεστή.
Αυτό θα δημιουργήσει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια αύξηση των κρατικών εσόδων.
-Η Γαλλία μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και πέτυχε ανάπτυξη του κλάδου και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
-Η Ιρλανδία, μία χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 30%, από 13% σε 9%.
Κ. Υπουργέ,
Σας ζητάμε να μην προχωρήσετε σε ένα μέτρο άδικο και παράλογο, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει κι άλλες επιχειρήσεις σε λουκέτα. Σας ζητάμε να μην διώξετε τον τουρισμό μας, να μην δημιουργήσετε νέους ανέργους.
Σας ζητάμε να σταθείτε στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να αναπτυχθούν ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου