Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο με περιορισμένες διαδικασίες, εν μέσω καλοκαιριού, κατετέθη από την κυβέρνηση για ψήφιση  από τη Βουλή.Με το νομοσχέδιο αυτό, που πολλές από τις διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές, δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά προβλήματα και δεν βελτιώνεται η ποιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ανατρέπεται το αυτοδιοίκητο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συρρικνώνονται τα προγράμματα σπουδών, καταργείται η δωρεάν διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή διδάκτρων. Περιορίζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, εντάσσονται στην πραγματικότητα στους κανόνες και τη λειτουργία της αγοράς.
 Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι σωστά διαμαρτύρεται η ακαδημαϊκή κοινότητα και η νεολαία, για το κυβερνητικό νομοσχέδιο και δικαίως πραγματοποιεί συλλαλητήριο, αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 12 στα Προπύλαια, το οποίο και υποστηρίζουμε.
Ο αγώνας για την παιδεία ανοίγει νέους δρόμους και προοπτικές για το λαό και τον τόπο μας είναι υπόθεση όλων μας. Στον αγώνα αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει αγωνιζόμενη στην πρώτη γραμμή.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την αρνητική και ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε ως Έλληνες πολίτες.
Καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχέδιου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη νεολαία και την κοινωνία για τη διαμόρφωση ενός νόμου που θα αναβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου