Παράταση μιας εβδομάδας για τον έλεγχο έδωσε η τρόικα


Περιθώριο μίας εβδομάδας άφησε η τρόικα στην κυβέρνηση προκείμενου να προετοιμαστεί για τον επίσημο έλεγχο.
Στις 22 Αυγούστου έρχονται στην Αθήνα οι ελεγκτές, ενώ όπως ανακοινώθηκε στις 29 Αυγούστου θα αρχίσουν οι έλεγχοι για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, είχε την Τρίτη, διαδοχικές συναντήσεις με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου, σχετικά με την εξέλιξη των εσόδων και των δαπανών. Παράλληλα συναντήθηκε και με το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας καθώς και η πορεία της συμμετοχής των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.
Οι ελεγκτές της τρόικα αναμένεται να εστιάσουν στις καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης του μνημονίου. Ειδικότερα θα εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την προώθηση μεταρρυθμίσεων όπως αυτή του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.
Η τρόικα ήδη έχει ζητήσει την επίσπευση ορισμένων διοικητικών πράξεων και εγκυκλίων προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το Μεσοπρόθεσμο.
Την ίδια ώρα, στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση καλείται να εισπράξει 4,7 δισ. ευρώ έως τα Χριστούγεννα από ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
το ποντίκι



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου