Λειτουργία 700 ΣΕ


Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Μαργαρίτης Τζίμας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με θέμα «Απαξίωση Πτέρυγας Υπόδησης 700 ΣΕ – Μη παραλαβή μηχανής Βουλκανισμού 24 Σταθμών έκχυσης ελαστικού παραγωγής αρβυλών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη μου:

Οι ετήσιες ανάγκες υπόδησης (κατάταξη νεοσυλλέκτων, παραγωγικές σχολές, περιοδικές χορηγήσεις στελεχών, αναπλήρωση φθαρμένων, κάλυψη αναγκών ΕΥΕ κλπ.) ανέρχονται σε 180.000 ζεύγη, από τα οποία μέρος κατασκευάζεται από το 700 ΣΕ και τα υπόλοιπα καλύπτονται με προμήθεια από το ελεύθερο εμπόριο (Ελληνικές Βιομηχανίες).
Από το έτος 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί κανένας διαγωνισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ), πλην 2 μικρών συμβάσεων του έτους 2007 που αφορούσαν σε 24.000 περίπου ζεύγη αρβυλών. Κατά την παρούσα περίοδο υπάρχουν σε εκκρεμότητα διαγωνισμοί για την προμήθεια 420.000 ζευγών αρβυλών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθυστερήσεων από προσφυγές των εταιρειών στο ΣτΕ.
Λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των συμβάσεων, το ΓΕΣ τοποθέτησε, μετά από ενημέρωση και έγκριση του κ. ΥΦΕΘΑ, τον Δεκέμβριο του 2008, παραγγελία στη NAMSA για την προμήθεια αρβυλών, με οδηγίες ώστε στη διαδικασία του διαγωνισμού να συμμετάσχουν ελληνικές εταιρείες οι οποίες να έχουν προτεραιότητα κατά την επιλογή. Για την υπόψη παραγγελία υπεγράφη μεταξύ NAMSA και της Ελληνικής εταιρείας «LANADOR AE» σύμβαση για 195.000 ζεύγη αρβυλών.
Στις 26 Ιανουαρίου 2010 υπεγράφη η υπ΄αρίθμ. 6552/2010 σύμβαση μεταξύ του ΥΠΑΑΝ και της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.» για την προμήθεια 50.000 m2 «Δέρμα μόσχου, προσώπου, δέψεως χρωμίου, εσωτερικής επένδυσης φόδρα». Η παράδοση του υλικού πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010 αλλά κρίθηκε ακατάλληλο μακροσκοπικά από την Επιτροπή Ελέγχου και Παραλαβής και δεν παρελήφθη. Με το υλικό αυτό το 700 ΣΕ θα ήταν σε θέση να κατασκευάσει περίπου 110.000 ζεύγη αρβυλών.
Το ΓΕΣ, λόγω καθυστέρησης υλοποίησης της παραπάνω σύμβασης, διέθεσε τις αναγκαίες πιστώσεις στην ΑΣΔΥΣ/ΔΠΜ, που διενήργησε διαγωνισμούς και υπέγραψε τις υπ΄αρίθμ. 29 και 30/2010 συμβάσεις με την εταιρεία «ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε.» για την προμήθεια πρώτων υλών αρβυλών.
Η παραγωγή του 700 ΣΕ για τα έτη 2009, 2010 και 2011 φαίνεται στον πίνακα που επισυνάπτεται.
Όσον αφορά στη μηχανή βουλκανισμού 24 σταθμών έκχυσης ελαστικού παραγωγής αρβυλών, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΑΣΔΥΣ, δε δικαιολογείται η έκδοση πρωτοκόλλου απόρριψης, καθόσον δεν προκύπτει εκπρόθεσμη παράδοση του υλικού της σύμβασης 0050 Α/2009.
Η καθυστέρηση έναρξης του λειτουργικού ελέγχου για την παραλαβή της μηχανής, οφείλεται στο ότι έπρεπε να επιλυθούν ουσιώδη θέματα τεχνικής φύσεως, σε συνεργασία με το εργοστάσιο κατασκευής της μηχανής, το οποίο απέστειλε προς το σκοπό αυτό στο 700 ΣΕ ειδικούς Γερμανούς τεχνικούς και αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου ο λειτουργικός έλεγχος μετά την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων που έθεσε η αρμόδια διεύθυνση της ΑΣΔΥΣ.
Την 18η Ιουλίου 2011 η ΔΥΠ/ΓΕΣ, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το 700 ΣΕ, για άμεση έναρξη παραγωγής αρβυλών Ν/Τ από την 12κέφαλη μηχανή βουλκανισμού, αμέσως μετά την κατασκευή των 7.000 ζευγών αρβυλών, τα οποία υπολείπονται για την συμπλήρωση των 40.000 που απαιτούνται για τον λειτουργικό έλεγχο της υπό παραλαβής μηχανής βουλκανισμού και αποτελούν συμβατική υποχρέωση της υπηρεσίας.
Σχετικά με τη μετακίνηση της Δντριας προσωπικού, του Δντή παραγωγής και του προϊστάμενου του τμήματος παραγωγής αρβυλών, σημειώνεται ότι με τη δημοσίευση του ν. 3839/10 έληξε η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών Μονάδων. Η υπηρεσία προκήρυξε τις θέσεις των προϊσταμένων Διεύθυνσης και το θέμα εισήχθη στο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο επέλεξε τους νέους Διευθυντές. Η επιλογή έγινε με το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Στη θέση του προϊσταμένου του τμήματος της πτέρυγας υπόδησης του 700 ΣΕ, τοποθετήθηκε με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ από 25 Αυγ 2009, υπάλληλος του κλάδου ΔΕ Ένδυσης – Υπόδησης, ο οποίος υπηρέτησε μέχρι  9 Ιουν 2011, οπότε απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του, κατόπιν της από 9 Δεκ 2010 αιτήσεως του.
Τέλος, σημειώνεται ότι όλοι οι συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων του 700 ΣΕ εργάζονται κανονικά στις θέσεις τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου